Θέματα<<πίσω

Φακοί επαφής και μακιγιάζ.

Το μακιγιάζ αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής όλων των γυναικών. Τι γίνεται, όμως, με το μακιγιάζ και τη χρήση φακών επαφής; Όσες γυναίκες χρησιμοποιούν φακούς επαφής ίσως αισθάνονται ανασφάλεια όταν έρχεται ή στιγμή του μακιγιάζ.

Είναι γεγονός, όμως, ότι η χρήση των φακών επαφής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Για παράδειγμα, μια βασική πληροφορία είναι ότι το μακιγιάζ των ματιών γίνεται αφού έχουν φορεθεί οι φακοί επαφής. Σε περίπτωση που γίνει το αντίθετο υπάρχει το ενδεχόμενο να παραποιηθεί το αποτέλεσμα του μακιγιάζ στη προσπάθεια της εισαγωγής του φακού. Επίσης είναι προτιμότερη ή επιλογή προϊόντων μακιγιάζ που δεν περιέχουν έλαια, επειδή ο φακός μπορεί να επηρεαστεί απο αυτό το υλικό. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να αγγιχτούν οι φακοί επαφής εάν έχει προηγηθεί επαφή των χεριών με κάποια ελαιώδη κρέμα. Μεγάλη προσοχή, επίσης, όταν πραγματοποιείται χρήση λακ ή άλλων προϊόντων σε σπρέι!

Μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στους φακούς. Όσον αφορά τη μάσκαρα: Δεν πρέπει να γίνεται χρήση αδιάβροχης μάσκαρα, διότι αφενός μπορεί να χρωματίσει τους φακούς και αφετέρου με την πάροδο του χρόνου, μετατρέπεται σε κομματάκια, τα οποία μπορούν εισερχόμενα στα μάτια να προκαλέσουν σoβαρό ερεθισμό. Μπορεί, ωστόσο, να γίνει άφοβα χρήση eyeliner, ακόμη και σε υγρή μορφή.